Behandeltraject

Aanmelden

Wil je je kind of jezelf aanmelden voor logopedische therapie? Dit kun je zowel telefonisch of per e-mail doen. Wij zijn tussen 09.00 uur en 15.00 uur telefonisch te bereiken op 053-4775383. Aan de telefoon word je te woord gestaan door onze telefoniste of door één van onze logopedisten die direct een afspraak kunnen inplannen. Mocht je ons telefonisch niet kunnen bereiken of wil je liever per e-mail een afspraak inplannen. Dan kun je het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@klinkrlogopedie.nl.

Afhankelijk van je probleem en je hulpvraag, krijg je mogelijk van ons een vragenlijst die je vooraf kunt invullen zodat we beter zijn voorbereid op jouw behandeling. Je kunt de vragenlijst thuis invullen en terugsturen of dat in de wachtkamer doen en hem bij de eerste afspraak inleveren.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak vindt er een ‘intakegesprek’ plaats. Tijdens dit gesprek zal zo veel mogelijk informatie over jou en je hulpvraag worden verzameld. Op deze manier kunnen we een behandelplan opstellen dat het best bij jouw hulpvraag aansluit.

Voor de eerste afspraak dien je de volgende documenten mee te nemen:

  • identiteitskaart of paspoort
  • zorgverzekeringspas
  • verwijsbrief (m.u.v. DTL)

Onderzoek & observatie

Nadat de benodigde informatie is verzameld, zal de behandelend logopedist het logopedische aspect onderzoeken. Dit zal gedaan worden middels genormeerde testen. Indien er geen genormeerde instrumenten beschikbaar zijn voor de hulpvraag zal de logopedist een observatie verrichten. Nadat er logopedisch onderzoek of een observatie is verricht, zal er een logopedisch behandelplan worden opgesteld. Het door ons opgestelde behandelplan zal met je besproken worden. Indien je akkoord gaat met het opgestelde behandelplan, kan de logopedische therapie starten.

Behandeling

Iedere behandelsessie duurt 30 minuten, waarvan 10 minuten administratietijd. De totale therapieduur is vooraf niet in te schatten. Er zijn verschillende factoren die de therapieduur beïnvloeden, zoals motivatie en oefengedrag.

Wij adviseren ouders om de logopedische behandelingen bij te wonen. Op deze manier zien en ervaren ouders hoe zij thuis het huiswerk moeten oefenen met hun kind.

Evaluatie

Binnen onze logopediepraktijk wordt er volgens diverse richtlijnen gewerkt. In deze richtlijnen wordt aangegeven dat er na een bepaalde periode (drie tot zes maanden) geëvalueerd dient te worden. Middels een evaluatie kan er gekeken worden of het eerder opgestelde behandelplan en de daarbij behorende doelen aangepast moeten worden.

Afsluiting

Door een onderzoek, test en/of (spel)observatie wordt bekeken of de eerder opgestelde behandeldoelen zijn behaald. Als de behandeldoelen zijn bereikt, kunnen we de behandeling afsluiten. In andere gevallen wordt in overleg een nieuw controlemoment afgesproken. Wanneer de behandeldoelen zijn behaald en/of u zelf tevreden bent met het behaalde resultaat, kan de therapie beëindigd worden. In overleg wordt er een controleafspraak ingepland. Deze controle-afspraak vindt vaak over een half jaar plaats.